Kolcowój chiński

Informujemy, że nie możemy już podawać informacji na naszej stronie, które mogłyby sugerować jakiekolwiek działanie lecznicze ziół lub grzybów. Obecne prawodawstwo UE zabrania tego, nawet pomimo tego, że tradycyjna medycyna chińska działała od tysięcy lat i jest sprawdzona na niezliczonej liczbie pacjentów. Jednocześnie nie możemy wspominać o efektach potwierdzonych przez obecne badania naukowe, ale wierzymy w zdrowy rozsądek naszych klientów. Szczegółowe informacje o ziołach i grzybach znajdują się w publicznie dostępnych źródłach w Internecie. Cenne informacje są na stronach www.tcmencyklopedie.cz.

Opis mieszaniny:028_Kolcowój

Kolcowój to czerwone owoce kolcowoju chińskiego lub kolcowoju obcego. Owoce są suszone i mają smaczny, lekko słodki smak. W chińskiej medycynie stosuje się już ponad dwa tysiące lat. Dzięki wysokiej zawartości ważnych składników odżywczych jest popularnym stymulantem.

Działanie według medycyny chińskiej:

  • uzupełnia Yin wątroby i nerek
  • rozjaśnia wzrok
  • nawilża płuca (uzupełnia jin płuc)

Język: czerwony częściowo bez powłoki lub bez powłoki

Puls: cienki, pusty

Skład mieszaniny:

Chiński Polski Łaciński
Gou Qi Zi kolcowój, owoc Fruc. lycii

Inne źródła do studiowania:

Sheid, Bensky, Ellis, Barolet: Chinese Herbal Medicine Formulas and Strategies
Shied, Ellis - Handbook of Formulas in Chinese Medicine
John K.Chen, Tina T.Chen - Chinese Herbal Formulas and Applications
Ando - Farmakologia klasycznej medycyny chińskiej
Hampen, Fischer - A materia Medica for Chinese Medicine
Giovanni Maciocia- The Practice of Chinese Medicine
Giovanni Maciocia- The Tree Treasures
http://tcmencyklopedie.cz

Gdzie można kupić nasze produkty?

Zobacz terapeutów, którzy nam zaufali 


Sprawdź gdzie znajdują się najbliższe punkty sprzedaży.
WYŚWIETL NAJBLIŻSZYCH DYSTRYBUTORÓW